Kuka

Olen Jarno Tuominen, liikkuja, isä, sairaanhoitaja, Jalkanörtti, minimalisti, intohimoinen kirjoittaja, liikkuvuusohjaaja ja paljasjalkailija. Yli vuosikymmenen ajan olen työskennellyt yliopistosairaalan päivystyksessä ja nähnyt mihin terveysjärjestelmämme pystyy parhaimmillaan silloin kun kyseessä on henkeä ja toimintakykyä akuutisti uhkaavat vaivat. Valitettavasti olen myös nähnyt kuinka monien pitkäaikaisempien vaivojen hoito terveydenhuollossa on haastavaa.

Oman yritykseni taustalla on turhautuminen juuri näiden pitkäaikaisten vaivojen hoidon hankaluuteen. Haluan antaa ihmisille itselleen työkaluja näiden vaivojen helpottamiseksi. Paljasjalkailulla, jalan toiminnan sallivilla kengillä, istumisen vähentämisellä ja liikkumisen lisäämisellä on mahdollista itse helpottaa monia kroonisia vaivoja.

Liikkuvuusohjaukseni pohjalla on läpikäymäni Movement and Mobility Coach -koulutukset. Olen ohjannut liikkuvuusharjoittelutunteja Nokian Kamppailu-Urhelijoilla parin vuoden ajan. Paljasjalkakenkiä olen käyttänyt viimeisen kahdeksan vuoden ajan, niin arjessani kuin juoksuharjoittelussani. Lisäksi pyrin jatkuvaan monipuoliseen liikkeeseen, niin voimaharjoittelun, juoksun, kahvakuulailun ja luonnollisen liikkumisen muodoissa sekä ripottelemalla liikevälipaloja arkeeni. Esimerkkejä omista tavoistani liikkua löytyy Instagramista @jarskiliikkuu. Youtuben kautta annan ideoita liikevälipaloiksi. Lisäksi olen toisena tekijänä Liikemäärä podcastissa.

Liikkumista pohtivia tekstejäni löytyy blogista. Teksti on omaani, mutta vastaavia ajatuksia ovat taatusti esittäneet muutkin. Siksipä luovun kaikkien tekstien tekijänoikeuksista, kaikki ovat vapaasti lainattavissa. Suotavaa olisi että minut mainitaan lähteeksi, muttei välttämätöntä.