Tasapainopuomi

Olemme syntyneet kävelemään ja juoksemaan. Ihminen on eläinten keskuudessa mestari kulkemaan halki ympäröivän maailman. Ja poikkeuksellisesti teemme sen kahdella jalalla. Nykyelämän tuolit, ajoneuvot ja jalkoihimme sopimattomat kengät kuitenkin vähentävät taitoamme suorittaa näitä lajillemme tyypillisimpiä liikkeitä.

Kävely kahdella jalalla on sarja yhdellä jalalla tasapainoilua toisen jalan heilahtaessa eteenpäin. Joten yhden jalan tasapaino ja lonkan hallinta ovat oleellisia mekaanisesti edullisen kävelytekniikan kannalta.

Tasapainopuomi on yksinkertainen ja hauska tapa harjoittaa yhden jalan tasapainoaan ja kehittää lonkan hallintaa. Kapean puomin päällä seisominen on jatkuvaa fyysistä ongelmanratkontaa kehon yrittäessä etsiä strategioita pystyssä pysymiseen. Taidon kasvaessa itseään voi alkaa haastamaan erilaisten puomilla kävelyiden, kääntyilyjen tai jopa hyppyjen avulla.

Kauppaamissani puomeissa ei ole sinällään mitään erikoista. Leikkipuistoista löytyy usein matalia tankoja ja metsästä puunrunkoja joilla voi tehdä saman kuin tasapainopuomilla. Mutta jos harjoittelusta haluaa tehdä päivittäisen tavan, se onnistuu helpoiten kun tarvittava väline löytyy omasta kodista.

2 thoughts on “Tasapainopuomi

Comments are closed.