Voimaharjoittelu

Voimaharjoittelu on yksi parhaimmista asioista mitä jokainen voi tehdä terveydelleen ja toimintakyvylleen. Oli sitten nuori tai vanha, aktiivinen tai sohvaperuna, parempi lihasvoima hyödyttää jokaista. Voimaharjoittelun maailma ja kuntosalit voivat kuitenkin tuntua sekavilta ja jopa ahdistavilta kaikkine liikkeineen, välineineen ja koneineen. 

Voimaharjoittelun ei kuitenkaan tarvitse olla monimutkaista. Jos tavoitteena on lisätä yleisesti lihasvoimaansa ja parantaa terveyttään, ei käytetyillä välineillä ole niin suurta väliä. Ja suuri osa liikkeistä on turhan erikoistuneita tavallisuudesta kiinnostuneille. Eikä harjoittelun tarvitse tapahtua kuntosalilla tai sille erityisesti varattuna aikana. Pitkin päivää voi tehdä harjoituksia vaikka kotonaan jos rakentaa niiden vaatimat puitteet ja kehittää itselleen tapoja voimaharjoitella arjessaan.

Yksinkertainen ei ole sama asia kuin helppo. Käytettyjen liikkeiden tekniikoiden tulee olla kunnossa. Oikeat liikeradat estävät loukkaantumista niin salilla kuin arjessakin. Mutta montaa tekniikkaa ei tarvitse osata. 

Tee perusteita, pidä homma yksinkertaisena. Nosta jotain maasta, kyykkää, työnnä, vedä ja kanna. Tee isoja liikkeitä, niitä joissa joutuu liikuttamaan useampaa kuin yhtä niveltä. Etsi omaan elämääsi sopiva tapa harjoittaa lihasvoimaa, se kannattaa taatusti.